Jednoduchý recept

Valašské kynuté borůvkové knedle

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 49570
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 l Borůvky
3 polévková lžíce Cukr krystal
3 polévková lžíce Cukr moučkový
10 g Droždí
3 polévková lžíce Mák mletý
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 dl Mléko polotučné
550 g Mouka polohrubá
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 873 kcal
Kilojoule 3 652kJ
45% Sacharidy 164 g
23% Tuky 17 g
9% Sodík 190 mg
43% Bílkoviny 24 g

Valašské kynuté borůvkové knedle postup přípravy receptu:

1

Borůvky pečlivě přebereme, důkladně v cedníku propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

2

V misce do 1 dl vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžičku krupicového cukru a lžíci mouky, promícháme a kvásek necháme 15 minut na teplém místě.

3

Zbylou mouku smícháme v míse se zbylým krupicovým cukrem a solí, přilijeme zbylé mléko rozšlehané s vajíčkem, přidáme kvásek, vymícháme tužší těsto a necháme ho 30 až 45 minut přikryté kynout.

4

Vykynuté těsto rozdělíme na kousky, ze kterých uděláme placičky. Na ně dáme borůvky, placičky zabalíme do tvaru kulatých knedlíků a necháme ještě 10 minut kynout.

5

V hrnci přivedeme k varu vodu a vykynuté knedlíky v ní vaříme 5 až 7 minut. Během vaření je občas promícháme. Uvařené knedlíky hned po vyjmutí propícháme vidličkou a podáváme posypané mletým mákem, smíchaným s moučkovým cukrem a přelité rozpuštěným máslem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept