Recept

Krevety se sladko pálivou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 49575

Ingredience

1 kg Krevety tygří - loupané
2 dl Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek
Těstíčko
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Rýže zelená
1 ks Vejce slepičí
1 dl Voda pitná
Omáčka
10 ks Bazalka
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule červená
9 polévková lžíce Med včelí
2 polévková lžíce Olej rostlinný
12 ml Omáčka sójová
20 ml Omáčka ústřicová
60 ml Víno rýžové čínské
20 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,035 kcal
Kilojoule 4 331kJ
33% Sacharidy 120 g
47% Tuky 35 g
60% Sodík 1 g
222% Bílkoviny 125 g

Krevety se sladko pálivou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Krevety vyloupneme, necháme jim ocasy a dáme do misky. Posypeme je solí, pepřem, rozdrceným česnekem, vše dobře promícháme a dáme na 20 minut do lednice.

2

Příprava omáčky: Cibuli oloupeme a spolu se zázvorem a chilli papričkou nakrájíme na malé kousky, které v pánvi na rozpáleném oleji restujeme asi 1 minutu. Přilijeme sójovou omáčku, rýžové víno, ústřicovou omáčku a vmícháme včelí med. Suroviny povaříme opět 2 minuty. Těsně před dokončením vaření dáme do pánve nakrájené listy bazalky, zamícháme a sladko pálivou omáčku ihned stáhneme z ohně. Necháme stranou a udržujeme teplou do dalšího použití.

3

Těstíčko na obalování: Do misky rozklepneme vejce, přidáme mouku, přilijeme vodu a dobře rozkvedláme.

4

Vezmeme krevety, obalíme je v připraveném těstíčku, potom ještě v zelené rýži. Do pánve nalijeme větší množství oleje, rozpálíme ho a obalené krevety smažíme po každé straně asi tak 2 minuty. Krevety musejí byt ponořené v rozpáleném oleji, aby se dobře dozlatova osmažily.

5

Křupavé krevety rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře. Ke každé porci přidáme teplou sladko pálivou omáčku a hotové jídlo servírujeme.

Poznámka

Takto připravené krevety podáváme jako teplý předkrm. Recept pochází z vietnamské kuchyně.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept