Krevety se sladko pálivou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krevety se sladko pálivou omáčkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 49575 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 kg | Krevety tygří - loupané |
2 dl | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Těstíčko | |
---|---|
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Rýže zelená |
1 ks | Vejce slepičí |
1 dl | Voda pitná |
Omáčka | |
10 ks | Bazalka |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule červená |
9 polévková lžíce | Med včelí |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
12 ml | Omáčka sójová |
20 ml | Omáčka ústřicová |
60 ml | Víno rýžové čínské |
20 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 90g |
---|---|
Cholesterol | 647,7mg |
Draslík | 330,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,7mg |
Vitamín E | 9,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Bazalka, Chilli paprička, Med včelí, Olej rostlinný, Omáčka ústřicová, Víno rýžové čínské, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Pepř černý mletý, Mouka pšeničná hladká T 650, Rýže zelená, Cibule červená, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krevety se sladko pálivou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Krevety vyloupneme, necháme jim ocasy a dáme do misky. Posypeme je solí, pepřem, rozdrceným česnekem, vše dobře promícháme a dáme na 20 minut do lednice. |
2 | Příprava omáčky: Cibuli oloupeme a spolu se zázvorem a chilli papričkou nakrájíme na malé kousky, které v pánvi na rozpáleném oleji restujeme asi 1 minutu. Přilijeme sójovou omáčku, rýžové víno, ústřicovou omáčku a vmícháme včelí med. Suroviny povaříme opět 2 minuty. Těsně před dokončením vaření dáme do pánve nakrájené listy bazalky, zamícháme a sladko pálivou omáčku ihned stáhneme z ohně. Necháme stranou a udržujeme teplou do dalšího použití. |
3 | Těstíčko na obalování: Do misky rozklepneme vejce, přidáme mouku, přilijeme vodu a dobře rozkvedláme. |
4 | Vezmeme krevety, obalíme je v připraveném těstíčku, potom ještě v zelené rýži. Do pánve nalijeme větší množství oleje, rozpálíme ho a obalené krevety smažíme po každé straně asi tak 2 minuty. Krevety musejí byt ponořené v rozpáleném oleji, aby se dobře dozlatova osmažily. |
5 | Křupavé krevety rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře. Ke každé porci přidáme teplou sladko pálivou omáčku a hotové jídlo servírujeme. |
Poznámka
Takto připravené krevety podáváme jako teplý předkrm. Recept pochází z vietnamské kuchyně.