Recept

Bramborové šišky se skořicí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 49576
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

500 g Brambory
3 polévková lžíce Cukr krupice
1 kávová lžička Droždí sušené
25 g Máslo čerstvé
350 g Mouka pšeničná hrubá
200 ml Olej slunečnicový
2 polévková lžíce Skořice mletá
1 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 367 kcal
Kilojoule 1 536kJ
17% Sacharidy 63 g
12% Tuky 9 g
2% Sodík 36 mg
17% Bílkoviny 9 g

Bramborové šišky se skořicí postup přípravy receptu:

1

Brambory klasicky uvaříme a poté je propasírujeme. Do domácí pekárny dáme brambory, změklé máslo, vejce, 2 lžičky cukru, mouku a droždí, zapneme program Těsto. Poté těsto vyklopíme na pomoučený vál, jemně prohněteme a rozdělíme na 4 díly. Tvarujeme malé šišky, které necháme 15 minut odležet a pak je na oleji osmažíme dozlatova. Obalíme je ve skořici se zbylým cukrem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept