Jednoduchý recept

Míchaný kompot z jablek, švestek a rybízu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 49579

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
300 g Cukr krystal
0,5 kg Jablka
2 hrst Rybíz červený
0,3 kg Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 278 kcal
Kilojoule 1 162kJ
20% Sacharidy 72 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 2 mg
2% Bílkoviny 1 g

Míchaný kompot z jablek, švestek a rybízu postup přípravy receptu:

1

Jablka omyjeme, oloupeme, rozkrojíme na čtvrtinky a odstraníme jádřince. Krátce povaříme ve vodě smíchané s citronovou šťávou. Švestky propláchneme, rozpůlíme, vypeckujeme a společně s omytým a otrhaným rybízem přidáme k jablkům. Vše ještě několik minut povaříme.

2

Ovoce rozdělíme do sklenic, zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uchováme na temném a suchém místě.

Poznámka

Kompot můžeme připravit z různého sezónního ovoce, např. hrušek nebo malin.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept