Zelenina dušená s bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelenina dušená s bramborami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 4958 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
500 g | Brambory vařené |
2 ks | Cibule |
1 ks | Okurka salátová |
4 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
5,5 polévková lžíce | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 26,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 97,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Okurka salátová, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelenina dušená s bramborami postup přípravy receptu:
1 | Brambory nakrájíme na malé kostky, očištěné papriky a cibuli na proužky a oloupaná rajčata na dílky. |
2 | Zapékací mísu silně vymastíme a naplníme směsí osolené a opepřené zeleniny. Pokapeme máslem. |
3 | Bez míchání a podlévání dusíme v troubě doměkka. Potom pokrm promícháme a bez poklice ještě 10 minut dopečeme. |
4 | Podáváme ke všem druhům masa. |