Jednoduchý recept

Sirup z čerstvých švestek

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 49584

Ingredience

500 g Cukr krystal
5 g Kyselina citrónová
2 l Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 286 kcal
Kilojoule 1 195kJ
20% Sacharidy 73 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 1 mg
2% Bílkoviny 1 g

Sirup z čerstvých švestek postup přípravy receptu:

1

Dobře zralé švestky důkladně omyjeme, vypeckujeme a rozmačkáme. Smícháme s cukrem, odložíme a necháme kvasit 2 dny při pokojové teplotě. Poté přecedíme přes plátno nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou.

2

Rychle přivedeme k varu, přisypeme kyselinu citronovou a pěnu vytvořenou na povrchu sebereme. Šťávu rozdělíme do ohřátých lahví a důkladně zavíčkujeme.

3

Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 30 minut. Hotový sirup necháme vychladnout a uložíme na temném a suchém místě.

Poznámka

Sterilovat můžeme také po dobu 10 minut od bodu varu. Recept je kalkulován na 1l švestkové šťávy, je-li nutné, přizpůsobíme tomu množství čerstvého ovoce. Čas přípravy je bez doby na kvašení-2dny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept