Recept

Vývar s chřestem a knedlíčky z kuřecích prsou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 225 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 215 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 49586
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

250 g Chřest bílý
1 špetka Cukr krupice
20 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
1 kg Telecí kosti
1,5 l Voda pitná
Na knedlíčky
1 kávová lžička Citronová kůra
50 g Kerblík
150 g Kuřecí prsa
1 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
1 špetka Pepř bílý
1 špetka Pepř cayenský
3 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 137 kcal
Kilojoule 572kJ
3% Sacharidy 11 g
9% Tuky 6 g
9% Sodík 186 mg
22% Bílkoviny 12 g

Vývar s chřestem a knedlíčky z kuřecích prsou postup přípravy receptu:

1

Do hrnce vložíme telecí kosti, zalijeme je litrem a půl vody a osolíme. Počkáme, dokud kosti nepřijdou k varu, ztlumíme plamen a sebereme z povrchu vytvořenou pěnu. Vaříme 3 hodiny na mírném plameni a pokud se ještě tvoří pěna, sbíráme ji. Hotový vývar potom přecedíme přes husté síto.

2

Bílý chřest opláchneme ve vodě. Oloupeme jej a dřevnaté konce odřízneme. Vývar vlijeme znovu do hrnce a počkáme, dokud nezačne vřít. Kousky, které jsme z chřestu odkrojili a slupky přidáme do vývaru společně se špetkou cukru a máslem. Ztlumíme oheň a necháme na mírném plameni provářet vývar 15 minut. Potom pomocí děrované sběračky z vývaru odstraníme chřestové slupky a odkrojky. Naopak do hrnce vložíme výhonky bílého chřestu a necháme je ještě povařit tak, aby byly na skus, tedy asi 10 minut.

3

Chladná kuřecí prsa nakrájená na malé kousky vložíme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Do mixéru přilijeme 3 lžíce smetany a přidáme lžičku škrobové moučky. Osolíme, přidáme bílý a cayenský pepř a nadrobno nasekanou citronovou kůru. Mixujeme, dokud směs není úplně hladká.

4

Chřestové výhonky vyndáme pomocí děrované sběračky a vývar přes sítko přecedíme. Potom jej opět dáme o hrnce a necháme částečně vypařit.

5

Z rozmixované hmoty vytváříme knedlíčky přibližně o velikosti olivy. Vhodíme je do vývaru a vaříme na mírnějším ohni asi 5 minut. Do polévky nakonec vsypeme nadrobno nasekaný kerblík.

6

Vařený chřest potom můžeme použít jako předkrm nebo oblohu k masu.

Poznámka

Na knedlíčky nemusíme používat kuřecí maso, můžeme je připravit i z telecího nebo rybího masa, například z lososa nebo štiky. Nebo můžeme knedlíčky nahradit krevetami, které jsme předtím ohřáli na másle.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept