Domácí celozrnná pizza - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí celozrnná pizza
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | paulenkova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (35%) |
ID receptu: | 49588 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 kávová lžička | Droždí sušené |
150 g | Mouka pšeničná celozrnná |
165 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
175 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 824,4mg |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 19,1mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí sušené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná celozrnná, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Domácí celozrnná pizza postup přípravy receptu:
1 | Vodu, olej, sůl, oba druhy mouky a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto. Poté vyklopíme na pomoučený vál a vyválíme 2 větší placky. Pečeme v předehřáté troubě při 220 stupních Celsia 18 minut. |
Poznámka
Pizzu si dle chuti potřeme kečupem, vyložíme šunkou a posypeme sýrem.