Recept

Kvašené víno ze sušených švestek

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 49589

Ingredience

1 kg Cukr krystal
5 ks Hřebíček
1 špetka Kulturní kvasinky
1 ks Skořice celá
3 l Voda pitná
1 kg Švestky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

81% Kalorie 1,596 kcal
Kilojoule 6 678kJ
116% Sacharidy 418 g
2% Tuky 1 g
2% Sodík 41 mg
11% Bílkoviny 6 g

Kvašené víno ze sušených švestek postup přípravy receptu:

1

Sušené švestky propláchneme důkladně vlažnou vodou a nasypeme do 5litrové sklenice. Cukr rozmícháme ve vodě, převaříme, necháme částečně vychladnout a přidáme kvasinky. Přelijeme ke švestkám.

2

Vložíme hřebíček a skořici, sklenici převážeme celofánem a uděláme do něj několik dírek. Odložíme na teplé místo a necháme kvasit cca 6 týdnů. Poté stáčíme gumovou hadičkou do čistého demižonu. Přisypeme cukr, na 1 l vína 100 g cukru. Necháme stát, dokud se víno nevyčistí. Rozlijeme do lahví, uzavřeme a uložíme na temném a suchém místě.

Poznámka

Čas přípravy je bez doby na kvašení a odstátí - min. 6 týdnů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept