Kvašené víno ze sušených švestek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kvašené víno ze sušených švestek
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 49589 |
Kategorie: | Ovocná vína a likéry |
Ingredience
1 kg | Cukr krystal |
5 ks | Hřebíček |
1 špetka | Kulturní kvasinky |
1 ks | Skořice celá |
1 kg | Švestky sušené |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 418g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 47g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Hřebíček, Skořice celá, Švestky sušené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kulturní kvasinky nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kvašené víno ze sušených švestek postup přípravy receptu:
1 | Sušené švestky propláchneme důkladně vlažnou vodou a nasypeme do 5litrové sklenice. Cukr rozmícháme ve vodě, převaříme, necháme částečně vychladnout a přidáme kvasinky. Přelijeme ke švestkám. |
2 | Vložíme hřebíček a skořici, sklenici převážeme celofánem a uděláme do něj několik dírek. Odložíme na teplé místo a necháme kvasit cca 6 týdnů. Poté stáčíme gumovou hadičkou do čistého demižonu. Přisypeme cukr, na 1 l vína 100 g cukru. Necháme stát, dokud se víno nevyčistí. Rozlijeme do lahví, uzavřeme a uložíme na temném a suchém místě. |
Poznámka
Čas přípravy je bez doby na kvašení a odstátí - min. 6 týdnů.