Recept

Grilovaná kachní prsa na koriandru

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 286 minut
Doba přípravy: 270 minut
Doba vaření: 16 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 49591

Ingredience

200 g Cibule
200 g Cuketa
2400 g Kachní prsa
100 g Koriandr čerstvý
200 g Lilek
150 ml Limetková šťáva
200 ml Olej olivový extra panenský
100 ml Olej olivový jedlý
2000 g Paprika červená
100 g Sůl
Demi-glace Ambiente [47029]
2,5 ks Bobkový list
25 g Celer bulvový
75 g Cibule
150 g Karotka
20 g Olej slunečnicový
25 g Petržel kořen
150 g Rajčata
2,5 kg Telecí kosti
1 l Voda pitná
0,3 l Víno červené
2,5 l Vývar telecí

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 732 kcal
Kilojoule 3 063kJ
7% Sacharidy 24 g
59% Tuky 44 g
218% Sodík 4 g
100% Bílkoviny 56 g

Grilovaná kachní prsa na koriandru postup přípravy receptu:

1

Očištěná čerstvá kachní prsa na kůži nařízneme, obalíme v nasekaném čerstvém korianru a v míse je přellijeme 100 ml olivového oleje, promíchaného s limetkovou šťávou. Maso necháme v chladničce 4 hodiny marinovat.

2

Červenou papriku zbavíme stopek a jader a nakrájíme ji na 3 cm proužky. Oloupanou červenou cibuli nahrubo nasekáme, malé cukety a lilek nakrájíme na tenká kolečka. Zeleninu osolíme, dáme opéci na olivovém oleji dozlatova a uložíme v teple.

3

Marinovaná kachní prsa položíme kůží na rozpálenou pánev a maso necháme zatáhnout. Snížíme plamen a pomalu pečeme, podle velikosti 6-8 minut, z každé strany tak, aby prsa byla uvnitř růžová a šťavnatá.

4

Na talíře rozdělíme opečenou zeleninu, na ni položíme rozříznuté kachní prso, které posypeme hrubou mořskou solí.

5

Servírujeme přelité demi-glace Ambiente a pokapané nahřátým extra panenským olivovým olejem.

6

7

Demi-glace Ambiente [47029]:

8

Telecí kosti nasekáme na kostky a vložíme do velkého litinového kastrolu s rozpáleným olejem a opečeme dozlatova. Ke kostem přidáme očištěnou zeleninu nakrájenou na kostičky a dále opékáme dotmava. Přidáme oloupanou nakrájenou cibuli a dopékáme při teplotě 200 °C. Během pečení musíme dávat pozor, aby se obsah pekáče nespálil a nezhořkl. Když jsou kosti dostatečně tmavé, přidáme rajčata San Marzano a necháme chvíli zkaramelizovat.

9

Kastrol s opečenými kostmi a zeleninou vyndáme na plotnu, zalijeme červeným vínem Bordeaux Médoc a necháme víno vyvařit. Potom vše zalijeme ledovou vodou a ledovým telecím vývarem. Takto zchlazené kosti znovu pomalu přivedeme k varu. Jakmile vše začne vřít, přilijeme trochu studené vody a dále necháme pomalu na velmi mírném plameni „táhnout“ nejméně 6 hodin. Po celou dobu z povrchu vývaru sbíráme tuk a pěnu. Po 6 hodinách vývar přes plátno scedíme do čistého hrnce a necháme redukovat na požadovanou hustotu.

10

Správný demi-glace má být tmavý, čirý a po vychladnutí má ztuhnout jako rosol.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept