Jednoduchý recept

Krkonošské kynuté knedlíky s borůvkami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 49600
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

300 g Borůvky
6 polévková lžíce Cukr krupice
6 polévková lžíce Cukr moučkový
20 g Droždí
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
2,2 dl Mléko polotučné
500 g Mouka polohrubá
6 polévková lžíce Perník
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 901 kcal
Kilojoule 3 771kJ
44% Sacharidy 159 g
30% Tuky 23 g
13% Sodík 261 mg
37% Bílkoviny 21 g

Krkonošské kynuté knedlíky s borůvkami postup přípravy receptu:

1

V misce do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžičku krupicového cukru, promícháme a kvásek necháme pod utěrkou na teplém místě vzejít.

2

Ve velké míse pak z mouky, vajíčka, špetky soli a kvásku vypracujeme polotuhé těsto, které necháme přikryté utěrkou v teple vykynout.

3

Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

4

Vykynuté těsto rozdělíme na stejné díly, z kterých na pomoučené pracovní ploše vyválíme placičky. Na střed každé dáme borůvky a krupicový cukr, placičky zabalíme a necháme ještě chvíli kynout.

5

Knedlíky vaříme v dostatečném množství mírně osolené vody přibližně 10 minut. Uvařené ihned po vyjmutí propícháme vidličkou, aby z nich vyprchala pára a nesrazily se.

6

Krkonošské borůvkové knedlíky podáváme posypané moučkovým cukrem a strouhaným perníkem, přelité rozpuštěným máslem.

Poznámka

Knedlíky je možné podávat i přelité zakysanou smetanou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept