Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 150 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 49604

Ingredience

100 g Cukr krupice
50 g Kakao
25 g Káva Espresso
750 g Mascarpone
200 g Piškoty cukrářské
6 ks Vejce slepičí
40 ml Víno Marsala

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 489 kcal
Kilojoule 2 048kJ
7% Sacharidy 25 g
51% Tuky 39 g
6% Sodík 129 mg
19% Bílkoviny 11 g

Tiramisù Ambiente postup přípravy receptu:

1

Vejce rozklepneme a do dvou misek oddělíme žloutky od bílků. Do každé součásti přidáme 1/3 cukru krupice, žloutky s cukrem vyšleháme na krém, z bílků s cukrem ušleháme tuhý sníh. Uvaříme hodně silné espresso, osladíme ho zbylým cukrem a necháme vychladnout.

2

Do našlehaných žloutků postupně vmícháváme sýr mascarpone tak, aby vznikl hustý krém bez hrudek, do něj pak opatrně přimícháme bílkový sníh. Spolu vymícháme do hladkého krému. Všechny součásti musí mít stejnou teplotu, aby se krém dobře spojil.

3

Cukrářské piškoty namočíme ve sladké kávě, vyskládáme na dno formy a pokapeme bílým dezertním vínem Marsala. Na povrch rovnoměrně rozetřeme připravený krém a dezert dáme do chladničky na 2 hodiny vychladit.

4

Vychlazený dezert ještě před rozkrájením na porce dobře posypeme hořkým kakaem a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept