Recept

Malinový dezert Coppa al mascarpone

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 49605
Kategorie: Nepečené dorty

Ingredience

120 g Cukr krupice
100 g Cukr moučkový
300 g Maliny
750 g Mascarpone
200 g Piškoty cukrářské
6 ks Vejce slepičí
50 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 537 kcal
Kilojoule 2 246kJ
11% Sacharidy 39 g
51% Tuky 38 g
6% Sodík 130 mg
18% Bílkoviny 10 g

Malinový dezert Coppa al mascarpone postup přípravy receptu:

1

Čerstvé maliny vložíme do hrnku, posypeme je 1/3 cukru krupice, přilijeme vodu a uvedeme do varu. Na mírném ohni pak maliny vaříme 5 minut, přecedíme je přes jemný cedník a šťávu necháme vychladit. Použijeme-li na šťávu maliny mražené, nepřidáváme do nich žádnou vodu.

2

Vejce rozklepneme a do dvou misek oddělíme žloutky od bílků. Do každé součásti přidáme 1/3 cukru krupice, žloutky s cukrem vyšleháme na krém, z bílků s cukrem ušleháme tuhý sníh.

3

Do našlehaných žloutků postupně vmícháváme sýr mascarpone tak, aby vznikl hustý krém bez hrudek, do něj pak opatrně přimícháme bílkový sníh. Spolu vymícháme do hladkého krému. Všechny suroviny musí mít stejnou teplotu, aby se krém dobře spojil.

4

Cukrářské piškoty namočíme v malinové šťávě a vyskládáme je na dno formy, na ně rovnoměrně rozetřeme připravený krém a dezert dáme do chladničky na 2 hodiny vychladit.

5

Vychlazený dezert ještě před rozkrájením na porce posypeme moučkovým cukrem a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept