Čokoládové fondue Ambiente - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čokoládové fondue Ambiente
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 49606 |
Kategorie: | Dezerty a moučníky |
Ingredience
500 g | Broskve |
400 g | Čokoláda hořká |
50 g | Cukr krupice |
500 g | Hrušky |
500 g | Jahody zahradní |
500 g | Kiwi |
40 ml | Likér Cointreau |
100 g | Med včelí |
200 ml | Mléko plnotučné |
1 ks | Pomeranče |
300 g | Smetana 33% (šlehačka) |
2 ks | Vanilkový lusk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 35,0mg |
Draslík | 429,5mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 91,6mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 124,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Cukr krupice, Hrušky, Jahody zahradní, Med včelí, Pomeranče mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda hořká, Kiwi, Likér Cointreau, Mléko plnotučné, Smetana 33% (šlehačka), Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čokoládové fondue Ambiente postup přípravy receptu:
1 | Ostrouháme kůru z jednoho pomeranče, z pomeranče odstraníme zbytky slupek, vnitřek rozdělíme na dílky a odložíme do chladničky pro další použití. |
2 | Různé druhy čerstvého sezonního ovoce oloupeme, zbavíme pecek nebo jádřinců a rozkrájíme na větší kusy. Přidáme je k pomerančovým dílkům. |
3 | Vanilkové tobolky rozřízneme a zrníčka vyjmeme. V rendlíku smícháme mléko a šlehačku s cukrem a medem, přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru s vanilkovými zrníčky. Směs postavíme na mírný oheň a zahřejeme na 65 °C. Nastrouháme kvalitní hořkou čokoládu a dáme ji rozpustit ve vodní lázni. Zahřátou mléčnou směs nalijeme přes síto do rozpuštěné čokolády a dobře spolu rozmícháme. Přidáme likér Cointreau, zahřejeme, stáhneme z ohně a rozlijeme do nahřátých hlubokých namáčecích misek. |
4 | Ovoce vyndáme z ledničky a rozdělíme na porce. |
5 | Kousky ovoce namáčíme v čokoládovém krému. |