Recept

Čokoládové fondue Ambiente

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 49606
Kategorie: Dezerty a moučníky

Ingredience

500 g Broskve
400 g Čokoláda hořká
50 g Cukr krupice
500 g Hrušky
500 g Jahody zahradní
500 g Kiwi
40 ml Likér Cointreau
100 g Med včelí
200 ml Mléko plnotučné
1 ks Pomeranče
300 g Smetana 33% (šlehačka)
2 ks Vanilkový lusk

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 469 kcal
Kilojoule 1 963kJ
17% Sacharidy 60 g
31% Tuky 23 g
0% Sodík 2 mg
10% Bílkoviny 6 g

Čokoládové fondue Ambiente postup přípravy receptu:

1

Ostrouháme kůru z jednoho pomeranče, z pomeranče odstraníme zbytky slupek, vnitřek rozdělíme na dílky a odložíme do chladničky pro další použití.

2

Různé druhy čerstvého sezonního ovoce oloupeme, zbavíme pecek nebo jádřinců a rozkrájíme na větší kusy. Přidáme je k pomerančovým dílkům.

3

Vanilkové tobolky rozřízneme a zrníčka vyjmeme. V rendlíku smícháme mléko a šlehačku s cukrem a medem, přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru s vanilkovými zrníčky. Směs postavíme na mírný oheň a zahřejeme na 65 °C. Nastrouháme kvalitní hořkou čokoládu a dáme ji rozpustit ve vodní lázni. Zahřátou mléčnou směs nalijeme přes síto do rozpuštěné čokolády a dobře spolu rozmícháme. Přidáme likér Cointreau, zahřejeme, stáhneme z ohně a rozlijeme do nahřátých hlubokých namáčecích misek.

4

Ovoce vyndáme z ledničky a rozdělíme na porce.

5

Kousky ovoce namáčíme v čokoládovém krému.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept