Čokoládové dortíky Ambiente - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 58 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čokoládové dortíky Ambiente
Celkový čas: | 58 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 49612 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
50 g | Badyán |
200 g | Čokoláda hořká |
100 g | Cukr krupice |
100 g | Cukr moučkový |
320 g | Máslo čerstvé |
150 g | Med včelí |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g | Nugát světlý |
200 g | Pistácie |
1500 g | Pomeranče |
300 ml | Smetana 12% (konzumní) |
5 ks | Vejce slepičí |
800 g | Zmrzlina vanilková |
Višňové coulis Ambiente [47065] | |
---|---|
280 g | Cukr krystal |
168 g | Víno portské |
1,1 kg | Višně |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 124g |
---|---|
Cholesterol | 208,3mg |
Draslík | 881,3mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 92,0mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 67,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Med včelí, Pistácie, Pomeranče, Vejce slepičí, Zmrzlina vanilková, Cukr krystal, Višně mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Badyán, Čokoláda hořká, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Nugát světlý, Smetana 12% (konzumní), Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čokoládové dortíky Ambiente postup přípravy receptu:
1 | Nejprve připravíme medovou omáčku s pomeranči. Oloupeme pomeranče, rozdělíme je na dílky, které zbavíme slupky, vypeckujeme a vložíme do mísy. V rendlíku rozpustíme 100 g másla, přidáme 300 ml smetany s badyánem a přivedeme pomalu k varu. Přidáme 150 g medu, krátce povaříme a přes jemný cedník přelijeme přes pomerančové dílky. Omáčku dáme vychladit do lednice. |
2 | Nastrouháme kvalitní hořkou čokoládu a necháme ji rozehřát ve vodní lázni Do rozpuštěné čokolády přidáme 200 g másla a mícháme, až se spolu zcela spojí. Vejce vyšleháme s cukrem, promícháme s čokoládovou hmotou, přidáme mouku, pomalu dobře promícháme a dáme na 10 minut do lednice odstát. |
3 | Odstáté těsto opět promícháme a rozdělíme do 1,5 dl varných kalíšků, vymazaných 20 g másla, doprostřed každého kalíšku vložíme nugát, nakrájený na 1,5 cm kostky. |
4 | Dortíky pečeme asi 8 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Správně upečený dortík by měl být uvnitř ve velikosti oříšku syrový, nugát má téci. |
5 | Upečené dortíky posypeme moučkovým cukrem a rozdělíme na talíře. |
6 | Servírujeme je s medovou pomerančovou omáčkou, višňovým coulis Ambiente a s koulí vanilkové zmrzliny posypané pistáciovými oříšky. |
7 |
|
8 | Višňové coulis Ambiente [47065]: |
9 | Višně vypeckujeme, přitom zachycujeme vytékající šťávu, dáme i se šťávou do kastrolu a zasypeme cukrem. Vaříme na mírném ohni. Když se cukr rozpustí, zalijeme portským vínem Tawny, přidáme plamen a mícháme, dokud se téměř všechna tekutina nevyvaří. |
10 | Konzistence coulis je podobná husté marmeládě. |