Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 11 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 6 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 49614

Ingredience

250 g Máslo čerstvé
50 g Olej olivový extra panenský
100 g Salát ledový
600 g Sýr Gruyére
50 g Sůl
30 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 720 kcal
Kilojoule 3 011kJ
1% Sacharidy 2 g
82% Tuky 62 g
119% Sodík 2 g
71% Bílkoviny 40 g

Omeleta Savoy postup přípravy receptu:

1

Vejce rozklepneme do misky, osolíme a rozšleháme vidličkou jen tak, aby se spojila. Sýr gruyère nakrájíme na plátky.

2

Na pánvi prudce rozehřejeme máslo, přidáme vejce a rychle opečeme. Ztlumíme plamen, vajíčka dřevěnou vidličkou nebo vařečkou několikrát shrneme od okrajů pánve směrem ke středu. Na pár vteřin je tak necháme a pak postup opakujeme. Do ještě polotekuté omelety přidáme sýr gruyère a necháme omeletu dopéct.

3

Omeletu přeložíme a přesuneme ji na talíř. Podáváme se zeleným salátem pokapaným extra panenským olivovým olejem.

Poznámka

Omelety pečeme po jednotlivých porcích, to znamená vždy ze tří vajec najednou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept