Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 23 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 49615

Ingredience

Omáčka
1 ks Banány
1 ks Cibule
2 ks Cibulka jarní
150 g Krevety tygří - loupané
3 polévková lžíce Med včelí
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
24 ks Máta
3 polévková lžíce Pasta shiro miso
7 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
6 plátek Těsto na jarní závitky
40 ml Víno Saké
6 polévková lžíce Víno rýžové japonské - Mirin
70 ml Víno červené
Jarní závitky - Bali
100 ml Olej rostlinný

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 722 kcal
Kilojoule 3 019kJ
18% Sacharidy 65 g
62% Tuky 46 g
30% Sodík 591 mg
31% Bílkoviny 17 g

Jarní závitky - Bali postup přípravy receptu:

1

Příprava omáčky: V kastrůlku rozpálíme máslo, na kterém osmahneme oloupanou a nakrájenou cibuli. K cibuli přilijeme červené a saké vína, povaříme přibližně jednu minutu do vyvaření alkoholu. Nakonec přidáme pastu miso, podle chuti mirin, dáme med, přilijeme smetanu a vše povaříme asi 5 minut na hustou omáčku. Hotovou omáčku udržujeme teplou až do dalšího použití.

2

Banán spolu s jarní cibulkou nakrájíme na kolečka. Mražené těsto na jarní závitky necháme rozmrazit. Rozložíme je na pracovní plochu, na těsto dáme list ledového salátu, na list položíme kousek banánu, krevetu, čtyři lístky máty, posypeme jarní cibulkou a těsto zabalíme do závitku. Hotové závitky smažíme v pánvi na rozpáleném oleji po každé straně přibližně 3 minuty.

3

Dozlatova osmažené závitky pokládáme na jednotlivé talíře. Ke každé přidáme teplou omáčku, do které namáčíme závitky.

Poznámka

Toto jídlo podáváme jako teplý předkrm. Pokud při přípravě tohoto předkrmu vyměníme krevety za čokoládu, připravíme sladký dezert.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept