Jarní závitky - Bali - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jarní závitky - Bali
Jarní závitky - Bali
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 49615 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
Omáčka | |
---|---|
1 ks | Banány |
1 ks | Cibule |
2 ks | Cibulka jarní |
150 g | Krevety tygří - loupané |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
24 ks | Máta |
3 polévková lžíce | Med včelí |
3 polévková lžíce | Pasta shiro miso |
7 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
6 plátek | Těsto na jarní závitky |
70 ml | Víno červené |
6 polévková lžíce | Víno rýžové japonské - Mirin |
40 ml | Víno Saké |
Jarní závitky - Bali | |
100 ml | Olej rostlinný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 77,9mg |
Draslík | 817,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Cibule, Cibulka jarní, Máta, Med včelí, Víno červené, Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Máslo čerstvé, Pasta shiro miso, Smetana 33% (šlehačka), Těsto na jarní závitky, Víno rýžové japonské - Mirin mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Víno Saké nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jarní závitky - Bali postup přípravy receptu:
1 | Příprava omáčky: V kastrůlku rozpálíme máslo, na kterém osmahneme oloupanou a nakrájenou cibuli. K cibuli přilijeme červené a saké vína, povaříme přibližně jednu minutu do vyvaření alkoholu. Nakonec přidáme pastu miso, podle chuti mirin, dáme med, přilijeme smetanu a vše povaříme asi 5 minut na hustou omáčku. Hotovou omáčku udržujeme teplou až do dalšího použití. |
2 | Banán spolu s jarní cibulkou nakrájíme na kolečka. Mražené těsto na jarní závitky necháme rozmrazit. Rozložíme je na pracovní plochu, na těsto dáme list ledového salátu, na list položíme kousek banánu, krevetu, čtyři lístky máty, posypeme jarní cibulkou a těsto zabalíme do závitku. Hotové závitky smažíme v pánvi na rozpáleném oleji po každé straně přibližně 3 minuty. |
3 | Dozlatova osmažené závitky pokládáme na jednotlivé talíře. Ke každé přidáme teplou omáčku, do které namáčíme závitky. |
Poznámka
Toto jídlo podáváme jako teplý předkrm. Pokud při přípravě tohoto předkrmu vyměníme krevety za čokoládu, připravíme sladký dezert.