Vejce se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 8 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce se slaninou
Celkový čas: | 8 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 3 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 49616 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
10 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
100 g | Vepřový bok uzený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 795,0mg |
Draslík | 608,0mg |
Vláknina | 159,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vepřový bok uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Nejprve opatrně rozklepneme vejce do skleničky, abychom neporušili žloutky. |
2 | Uzený, nejlépe polosušený bok nakrájíme na plátky, které z jedné strany opečeme na rozpálené teflonové pánvi bez tuku. Stáhneme oheň na minimum, plátky masa otočíme a doprostřed přidáme máslo, na které ihned nalijeme vejce ze skleničky tak, abychom neporušili žloutky a bílek se dobře roztekl po celé pánvičce. |
3 | Dopékáme pomalu, jinak se slanina spálí a zhořkne. Nakonec osolíme a opepříme čerstvě umletým černým pepřem. |
Poznámka
Na přípravu vajec používáme vždy jen pánev s nepřilnavým povrchem, kterou nikdy nepřiklápíme pokličkou.
Báječná vejce, voňavoučká slaninka, nejlepší snídaně na světě. Když ji přinesete své milé až do postele, určitě se na vás bude usmívat celý den.