Recept

Hovězí maso na červené kari - Sasazu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 49619

Ingredience

30 g Bazalka
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
100 g Cukr krupice
300 g Hovězí svíčková
2 polévková lžíce Kari pasta
1 l Kokosové mléko
8 ks Krevety tygří - loupané
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
60 ml Olej slunečnicový
30 ml Omáčka sójová
70 ml Omáčka ústřicová
8 ks Thajský lilek
20 g Zázvor celý
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

115% Kalorie 2,261 kcal
Kilojoule 9 458kJ
30% Sacharidy 108 g
137% Tuky 103 g
101% Sodík 2 g
857% Bílkoviny 482 g

Hovězí maso na červené kari - Sasazu postup přípravy receptu:

1

Lilek očistíme, po délce rozřízneme na půl a v pánvi na rozpáleném oleji osmažíme doměkka. Potom ho nakrájíme na kousky.

2

Česnek spolu a cibuli oloupeme a spolu se zázvorem drobně nakrájíme. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme připravenou cibuli, česnek, zázvor a vše spolu zlehka orestujeme. Potom přidáme červenou kari pastu a povaříme přibližně 3 minuty. Do hrnce vlijeme kokosové mléko, cukr, ústřicovou omáčku, nakonec sojovou omáčku. Přiklopíme poklici a na mírném ohni vaříme dalších 10 minut.

3

Krevety vyloupneme, maso nakrájíme na malé kousky a vložíme je do vařící se omáčky. Do hrnce dáme také osmažené kousky lilku a pokračujeme dalších 10 minut ve vaření, potom stáhneme z ohně.

4

Hotové jídlo rozdělíme podle porci na talíře. Na každou porci nakrájíme listy bazalky, chilli papričky a jídlo s vhodnou přílohou servírujeme.

Poznámka

Podáváme jako hlavní jídlo. Vhodnou přílohou je rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept