Jednoduchý recept

Zastřená vejce na špenátu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (12%)
ID receptu: 49624
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

300 g Baby špenát
100 g Máslo čerstvé
4 g Pepř bílý
1 dl Smetana 16% (pochoutková)
7 g Sůl
100 g Sýr Eidam cihla 40%
5 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 429 kcal
Kilojoule 1 797kJ
2% Sacharidy 6 g
50% Tuky 38 g
40% Sodík 796 mg
34% Bílkoviny 19 g

Zastřená vejce na špenátu postup přípravy receptu:

1

Připravíme si hrnec s vodou, kterou přivedeme k varu. Opatrně vyklepeneme vejce do naběračky, aby zachovalo celistvost a ponoříme do vroucí vody. Necháme povařit tak, aby se bílek srazil a žloutek uvnitř zůstal tekutý, vodu z naběračky vylijeme a vejce opatrně přesuneme na talíř. Takto postupně připravíme všechna vejce.

2

Do mísy vložíme oprané špenátové listy bez stonků, zalijeme vroucí vodou a necháme spařit. Scedíme, okapeme, nakrájíme na proužky a přendáme do rendlíku na rozpuštěné máslo. Pár minut podusíme, osolíme, opepříme a zalijeme smetanou.

3

Špenátový podklad rozložíme do zapékací misky, na něj položíme vejce, posypeme strouhaným sýrem a zapékáme ve středně vyhřáté troubě 10 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept