Recept

Ryba doráda na červených fazolích

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 49626
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

60 g Arašídy loupané pražené solené
1 ks Česnek
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibulka jarní
200 g Fazole černé
60 g Mandle
4 polévková lžíce Med včelí
30 ml Olej sezamový
30 ml Olej slunečnicový
70 ml Omáčka sójová
70 ml Omáčka ústřicová
300 g Pražma
1 ks Šalotka
40 ml Víno bílé
1 dl Voda pitná
20 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 673 kcal
Kilojoule 2 817kJ
18% Sacharidy 65 g
42% Tuky 31 g
28% Sodík 550 mg
63% Bílkoviny 35 g

Ryba doráda na červených fazolích postup přípravy receptu:

1

Dvě ryby pražma, kterým se také říká doráda, očistíme, opláchneme pod tekoucí studenou vodou. Potom vybereme kosti a dorády po délce rozřízneme na půl. Připravíme čtyři filety, které povaříme na páře přibližně 15 minut.

2

Příprava omáčky: Do hrnce dáme olej, přidáme černé fazole a zamícháme. Česnek oloupeme a spolu s jarní cibulkou, zázvorem a chilli papričkou drobně nakrájíme. Nakrájenou zeleninu vložíme do hrnce s fazolkami, dobře promícháme a při vysoké teplotě zprudka vše restujeme 2 minuty. Přilijeme bílé víno, ústřicovou a sojovou omáčku, dáme med, nakonec zalijeme vodou. Za občasného míchání přivedeme k varu a povaříme ještě 5 minut. Omáčka by měla zůstat přiměřeně hutná a bez zbytečné vody, která se musí vyvařit.

3

Hrnec stáhneme z ohně, do omáčky přisypeme nakrájenou šalotku, mandle, přilijeme sezamový olej a zamícháme.

4

Uvařené čtyři rybí filety poklademe na jednotlivé talíře, přelijeme teplou omáčkou. Porce ještě ozdobíme solenými arašídy a hotové jídlo servírujeme.

Poznámka

Takto připravené ryby podáváme jako hlavní teplé jídlo. Recept na přípravu tohoto jídla pochází z Číny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept