Recept

Šlejšky z Javorné s vejci

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 49630
Kategorie: Brambory

Ingredience

3,5 l Voda pitná
Těsto
900 g Brambory
400 g Mouka pšeničná hladká T 650
5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
Vyšlehané vejce
3 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
3 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 389 kcal
Kilojoule 1 627kJ
19% Sacharidy 68 g
8% Tuky 6 g
43% Sodík 855 mg
29% Bílkoviny 16 g

Šlejšky z Javorné s vejci postup přípravy receptu:

1

Omyjeme 900 g brambor. 300 g brambor uvaříme ve slupce, vaříme je 20 minut v 0.5 litru vody. Potom scedíme, teplé oloupeme a nastrouháme do mísy. 600 g syrových brambor oloupeme a jemně nastrouháme do druhé mísy. Po chvíli z nich slijeme všechnu vodu a přidáme je k vařeným bramborám. Brambory promícháme, doložíme 1 vejce, 2-3 lžičky soli a hladkou mouku (200-400 g). Mouku dáváme postupně, těsto musí být tužší. Potom těsto dáme na pomoučený vál, vyválíme z něj 2 válečky o průměru 5 cm. Nožem nakrájíme dílky široké 2 cm.

2

V hrnci přivedeme k varu 2-3 litry vody s 2 lžičkami soli.

3

Bramborové šišky házíme opatrně do vroucí vody, občas promícháme aby se nepřichytily ke dnu. Vaříme je pomalu, nezakryté, přibližně 7-10 minut. Vyjmeme je děrovanou vařečkou, necháme okapat a položíme na sádlem vymazaný pekáček.

4

Do misky rozklepneme 2-3 vejce, zlehka je vyšleháme se solí, pepřem, smetanou. Směsí přelijeme uvařené šlejšky a dáme je do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 200°C přibližně 15-20 minut. Upečené ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept