Jednoduchý recept

Nočky z filé ve vývaru

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 49631

Ingredience

100 g Filé rybí
5 polévková lžíce Mléko polotučné
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový květ
40 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 l Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 166 kcal
Kilojoule 696kJ
1% Sacharidy 2 g
16% Tuky 12 g
43% Sodík 857 mg
30% Bílkoviny 17 g

Nočky z filé ve vývaru postup přípravy receptu:

1

Z části másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a chvíli povaříme. Odstavíme z plotny a necháme vychladnout.

2

V misce rozetřeme zbylé máslo, přidáme vychladlou jíšku, žloutek, sůl, pepř a muškátový květ. Vmícháme umleté filé, nasekanou petrželku a vše dobře promícháme.

3

Ze směsi tvarujeme lžičkou malé nočky a zavařujeme je do vývaru. Vaříme 5 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept