Jednoduchý recept

Kynutý chléb se lněnými semínky a pohankou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 49636

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
1 kávová lžička Droždí sušené
2 polévková lžíce Kmín celý
2 polévková lžíce Lněné semínko
400 ml Mléko polotučné
300 g Mouka bezlepková Jizerka
100 g Mouka bezlepková Mantler
4 polévková lžíce Olej stolní
200 g Pohanka
2 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
0,2 kávová lžička Xantanová guma

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 361 kcal
Kilojoule 1 512kJ
18% Sacharidy 64 g
11% Tuky 8 g
11% Sodík 213 mg
16% Bílkoviny 9 g

Kynutý chléb se lněnými semínky a pohankou postup přípravy receptu:

1

Do nádoby domácí pekárny nejprve vlijeme tekuté suroviny - mléko, olej a celé vejce. Mouku Jizerku i bezlepkovou mouku Mantler smísíme se lněným semínkem, dvěma hrstmi pohanky s půl lžičkou xantanové gumy a lžičkou cukru. Nakonec směs na těsto ochutíme solí, přisypeme ještě kmín a úplně nakonec vsypeme lžičku sušeného droždí. Směs dobře promísíme, setřeme zbytky surovin ze stěn nádoby a zapneme domácí pekárnu. Po upečení necháme chléb vychladnout, podáváme ho rozkrájený na krajíce, jako ostaní podobné pečivo.

Poznámka

Pohanku použijeme lámanou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept