Recept

Peciválky z bramborového těsta

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 64 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 34 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 49649

Ingredience

5 polévková lžíce Cukr moučkový
0,5 l Mléko plnotučné
6 polévková lžíce Mák mletý
80 g Máslo čerstvé
Těsto
1 kg Brambory
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 804 kcal
Kilojoule 3 363kJ
31% Sacharidy 112 g
41% Tuky 31 g
23% Sodík 452 mg
42% Bílkoviny 24 g

Peciválky z bramborového těsta postup přípravy receptu:

1

Omyté brambory dáme do hrnce s 1.5 dl vody,a uvaříme je doměkka. Vaříme přibližně 20 minut. Poté scedíme, teplé oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. V míse je promícháme s vajíčkem, solí a hladkou moukou.

2

Těsto dáme na pomoučený vál a dobře vypracujeme. Potom vyválíme placku silnou asi 5-7 mm. Rozkrájíme ji na proužky 2 cm široké a opatrně je přeneseme na suchý plech.

3

Proužky rádýlkem nařežeme na čtverečky tak, že je úplně nerozřežeme, jen naznačíme, kde se po upečení zlomí.

4

Plech s těstem vložíme do předehřáté trouby na 20°C. Pečeme dozlatova přibližně 10-14 minut.

5

Upečené těsto rozkrojíme nebo zlomíme v místě, kde jsme je nařízli a vzniklé čtverečky dáme do mísy, zalijeme je horkým mlékem, protřepeme a pod pokličkou necháme 3 minuty nabobtnat.

6

Přebytečné mléko scedíme, peciválky promícháme s máslem, pomletým mákem, cukrem a hned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept