Uzený úhoř s míchanými vajíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uzený úhoř s míchanými vajíčky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 49654 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
20 g | Cibulka jarní |
1 ks | Citrony |
250 g | Houby čerstvé |
80 g | Máslo čerstvé |
60 ml | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
2 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
300 g | Úhoř uzený |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 390,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Citrony, Rajčata, Šalotka, Sůl, Úhoř uzený, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Uzený úhoř s míchanými vajíčky postup přípravy receptu:
1 | Hříbky očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou. Nakrájíme na tenké plátky, které v pánvi na 40 g rozpáleného másla osmahneme. Do pánve přidáme oloupaný, na tenká kolečka nakrájený česnek, nakrájenou šalotku a vše dohromady zpěníme. Dochutíme solí, pepřem a udržujeme teplé. |
2 | Filety úhoře nakrájíme na čtyři porce, které naskládáme na olejem potřený plech. Vložíme do trouby a při 120 stupňové teplotě prohříváme necelých 10 minut. |
3 | Zbylé máslo dáme na rozehřátou pánev, přidáme do něj nakrájenou jarní cibulku, rozklepneme vejce, zamícháme a přibližně 2 minuty za stálého míchání smažíme. Vajíčka musí byt krémovitá, řídká. Nakonec dochutíme solí, pepřem a ihned stáhneme z ohně. |
4 | Vytáhneme z trouby úhoří filety, rozdělíme na jednotlivé talíře. Na každý talíř dáme připravené teplé houby, teplá vajíčka, přidáme nakrájená rajčata, čtvrtku citrónu a ihned servírujeme. |
Poznámka
Takto připravený úhoř je vhodným teplým předkrmem.