Recept

Kuřecí stehna vařená se zeleninou s bylinkovými knedlíčky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 49658
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Badyán
1 ks Bobkový list
0,5 ks Celer řapíkatý
2 stroužek Česnek
2 ks Cibule
4 ks Kuřecí stehna
3 ks Mrkev kořen
1 kávová lžička Pepř černý mletý
100 g Petržel kudrnka
5 g Petržel - nať
120 g Sádlo škvařené
220 g Samokypřicí mouka
3 kávová lžička Sůl
3 ks Tuřín
5 g Tymián čerstvý
2 polévková lžíce Voda pitná
1 l Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

63% Kalorie 1,250 kcal
Kilojoule 5 232kJ
18% Sacharidy 64 g
426% Tuky 319 g
80% Sodík 2 g
88% Bílkoviny 50 g

Kuřecí stehna vařená se zeleninou s bylinkovými knedlíčky postup přípravy receptu:

1

Očistíme, oloupeme a na kusy pokrájíme středně velké cibule, velké mrkve, velké vodnice, řapíky celeru a nameleme pepř.

2

Velká osolená a opepřená kuřecí stehna vložíme do velkého hrnce, přidáme nakrájenou zeleninu, rozpůlené stroužky česneku, snítku tymiánu, snítky petrželky, badyán a bobkový list. Vše zalijeme drůbežím vývarem, popřípadě jen vodou tak, aby maso i zelenina byly zakryty a uvedeme do varu. Potom zmírníme plamen a stehna se zeleninou vaříme za občasného sbírání pěny asi 1 hodinu.

3

Mezitím připravíme bylinkové knedlíčky. Smícháme samokypřící mouku, sádlo a špetku soli a pepře se sekanou petrželovou natí, podle potřeby přidáme studenou vodu. Uhněteme měkké těsto, z kterého naděláme kulaté knedlíčky. Ke konci vaření do rendlíku odebereme trochu vývaru a v něm knedlíčky 10-15 minut vaříme, až změknou.

4

Maso a zeleninu s trochou vývaru rozdělíme na talíře, přidáme knedlíčky a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept