Kuřecí stehna vařená se zeleninou s bylinkovými knedlíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí stehna vařená se zeleninou s bylinkovými knedlíčky
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Gordon Ramsey |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 49658 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Badyán |
1 ks | Bobkový list |
0,5 ks | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
4 ks | Kuřecí stehna |
3 ks | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
100 g | Petržel kudrnka |
5 g | Petržel - nať |
120 g | Sádlo škvařené |
220 g | Samokypřicí mouka |
3 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Tuřín |
5 g | Tymián čerstvý |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
1 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 195,1mg |
Draslík | 723,5mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 58,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Kuřecí stehna, Sádlo škvařené, Sůl, Tuřín, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Badyán, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Petržel - nať, Samokypřicí mouka, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí stehna vařená se zeleninou s bylinkovými knedlíčky postup přípravy receptu:
1 | Očistíme, oloupeme a na kusy pokrájíme středně velké cibule, velké mrkve, velké vodnice, řapíky celeru a nameleme pepř. |
2 | Velká osolená a opepřená kuřecí stehna vložíme do velkého hrnce, přidáme nakrájenou zeleninu, rozpůlené stroužky česneku, snítku tymiánu, snítky petrželky, badyán a bobkový list. Vše zalijeme drůbežím vývarem, popřípadě jen vodou tak, aby maso i zelenina byly zakryty a uvedeme do varu. Potom zmírníme plamen a stehna se zeleninou vaříme za občasného sbírání pěny asi 1 hodinu. |
3 | Mezitím připravíme bylinkové knedlíčky. Smícháme samokypřící mouku, sádlo a špetku soli a pepře se sekanou petrželovou natí, podle potřeby přidáme studenou vodu. Uhněteme měkké těsto, z kterého naděláme kulaté knedlíčky. Ke konci vaření do rendlíku odebereme trochu vývaru a v něm knedlíčky 10-15 minut vaříme, až změknou. |
4 | Maso a zeleninu s trochou vývaru rozdělíme na talíře, přidáme knedlíčky a servírujeme. |