Recept

Hovězí svíčková s opékanými bramborami a šalotkami na víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 49661
Kategorie: Maso

Ingredience

12 ks Brambory
8 stroužek Česnek
1 kg Hovězí svíčková
150 g Máslo čerstvé
10 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
16 ks Šalotka
2 kávová lžička Sůl
10 g Tymián čerstvý
280 ml Víno červené
280 ml Víno portské

Nutriční hodnoty jedné porce

79% Kalorie 1,562 kcal
Kilojoule 6 534kJ
44% Sacharidy 159 g
64% Tuky 48 g
32% Sodík 641 mg
141% Bílkoviny 80 g

Hovězí svíčková s opékanými bramborami a šalotkami na víně postup přípravy receptu:

1

Hovězí svíčkovou, potřenou lžící olivového oleje, necháme v chladu přikrytou alespoň 2 dny odležet. Velké brambory oloupeme a překrojíme na poloviny, oloupeme středně velké šalotky a otrháme lístky ze čtyř snítek tymiánu.

2

Hovězí svíčkovou osolíme, opepříme a ze všech stran ve velké pánvi prudce opečeme na 2 lžících olivového oleje. Přendáme do pekáče, přidáme 3 lžíce olivového oleje, stroužky česneku ve slupce a 3 snítky tymiánu. Pekáč vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a při této teplotě pečeme maso 25 minut tak, aby svíčková byla uvnitř ještě polosyrová. Chceme-li pečeni více propečenou, prodloužíme dobu pečení.

3

Ve velké hluboké pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje a na něm dozlatova opečeme poloviny brambor. Přidáme máslo, 3 snítky tymiánu a zvolna opékáme 15-20 minut, až jsou brambory uprostřed měkké, pak je posolíme.

4

Na 2 lžících olivového oleje v rendlíku opečeme šalotky, potom olej slijeme a šalotky přelijeme portským a červeným vínem, přidáme tymiánové lístky a šalotky ve víně vaříme, až se tekutina téměř odpaří a šalotky dostanou rubínovou glazuru.

5

Maso nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře a servírujeme obložené pečenými bramborami, šalotkami a česnekem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept