Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 49662
Kategorie: Karbanátky z mletého masa

Ingredience

1 polévková lžíce Balsamico ocet
3 ks Cibule
1 polévková lžíce Cukr třtinový
1 kg Hovězí maso přední
400 g Hranolky
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 ks Okurky nakládané
150 ml Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
1 ks Salát ledový
2 kávová lžička Sůl
4 polévková lžíce Sýr Parmezán
4 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 954 kcal
Kilojoule 3 990kJ
20% Sacharidy 74 g
58% Tuky 43 g
245% Sodík 5 g
117% Bílkoviny 66 g

Karbanátky s hranolky postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme cibulový relish. Dvě oloupané a nadrobno nakrájené červené cibule na pánvi opečeme doměkka na 2 lžících másla. Přimícháme lžíci hnědého třtinového cukru a zahříváme 4-5 minut, až zkaramelizuje. Z pánve slijeme tuk a do směsi přimícháme červený ocet balsamico. Společně zahříváme ještě 2-3 minuty, až je relish sirupovité konzistence, potom odstavíme z plotny.

2

Libové hovězí maso umeleme, na plátky nakrájíme velké nakládané okurky a masitá rajčata, nadrobno nasekáme velkou červenou cibuli, opláchneme, osušíme a na listy rozebereme malý ledový salát, umeleme pepř a vytvoříme hoblinky ze sýru parmezán.

3

V míse smícháme mleté maso s cibulí, solí a pepřem, vytvarujeme z něj 4 vyšší karbanátky, které dáme na několik hodin do chladničky uležet. Čtyři velké žemle nasucho opečeme a vodorovně přepůlíme.

4

V rozehřátém rostlinném oleji na pánvi opékáme 10-15 minut karbanátky, až jsou středně propečené, ke konci opékání na pánev přidáme lžíci másla.

5

Opečené žemle rozdělíme na talíře, na jednu půlku položíme karbanátek s cibulovým relishem navrch, na druhou půlku položíme vždy 2 salátové listy, na ně pak navršíme kolečka okurek a rajčat. Zeleninu posolíme a posypeme parmezánovými hoblinkami.

6

Servírujeme s bramborovými hranolky.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k „odležení“ masové směsi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept