Recept

Lasagne s hovězím masem a rajčaty

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (22%)
ID receptu: 49666

Ingredience

4 polévková lžíce Créme fraiche
600 g Hovězí maso zadní
270 g Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Olej olivový
500 g Rajčata Cherry
50 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
5 ks Vaječný žloutek slepičí
2 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
1 stroužek Česnek
2 ks Šalotka
100 g Šunka parmská

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 829 kcal
Kilojoule 3 470kJ
19% Sacharidy 70 g
47% Tuky 35 g
33% Sodík 651 mg
104% Bílkoviny 58 g

Lasagne s hovězím masem a rajčaty postup přípravy receptu:

1

Den předem připravíme plátky lasagní. V nádobě hnětače smícháme 270 g hladké mouky, 2 vejce, 3 žloutky a lžíci olivového oleje se špetkou soli, hněteme nejprve chvíli ve hnětači a potom ručně asi 15 minut na pomoučeném válu. Hotové těsto necháme 1-2 hodiny odpočinout, potom rozválíme na tenké placky, ze kterých vykrájíme 8 čtverců 15x15 cm. Čtverce necháme přes noc na válu oschnout, zbylé těsto v potravinářské folii uložíme pro jiné použití v chladničce.

2

Druhý den oschlé lasagne vložíme do vařící osolené vody, po 10 vteřinách je dáme vychladit do ledové vody a pak je osušené rozložíme na plechy vyložené pečícím papírem. V misce smícháme crème fraîche se žloutky, směs naneseme na těsto, posypeme strouhaným parmezánem a opečeme pod vysoce rozpáleným grilem.

3

Oloupeme a nakrájíme velkou šalotku s česnekem a rozpůlíme cherry rajčata, připravíme 8 tenkých plátků parmské šunky.

4

Maso rozdělíme na 4 porce a na olivovém oleji opékáme 7-8 minut, aby bylo středně propečené.

5

V jiné pánvi na oleji opečeme šalotku s česnekem, přidáme rajčata a opékáme asi 5 minut, až se začnou rozpadat, pak vše podle chuti osolíme.

6

Na ploché talíře dáme po plátku parmské šunky, na každý pak lžíci rajčatové směsi. Každou porci masa rozdělíme na 8 tenkých plátků, polovinu z nich rozložíme na rajčatovou směs, na maso pak položíme opečenou lasagni. Postup opakujeme ještě jednou.

7

Servírujeme pokapané olivovým olejem.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k oschnutí těstovin.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept