Sýrová kolečka pikantní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrová kolečka pikantní
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 49669 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
240 g | Chléb pšeničný (bílý) |
50 g | Kečup |
80 g | Máslo čerstvé |
40 g | Okurky nakládané |
10 g | Paprika mletá sladká |
50 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
100 g | Sýr Čedar |
50 ml | Víno portské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 50,3mg |
Draslík | 157,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb pšeničný (bílý), Okurky nakládané, Paprika mletá sladká, Sýr Čedar mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Máslo čerstvé, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrová kolečka pikantní postup přípravy receptu:
1 | Z plátků bílého chleba vykrojíme stejně velká kolečka, vložíme je do pánve s rozehřátým máslem a po obou stranách osmahneme dorůžova. Chlebová kolečka vyjmeme, do pánve přidáme 30 gramů másla, nastrouhaný čedar, mletou papriku, pivo, kečup, portské víno a za stálého míchání uvaříme hustý sýrový krém. |
2 | Krémem pomažeme osmažená chlebová kolečka a ještě teplá podáváme. Na talířích dozdobíme plátky kyselé okurky. |