Omeleta z brambor a hrášku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta z brambor a hrášku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 4967 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
500 g | Brambory vařené |
1 ks | Cibule |
130 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
10 g | Petržel - nať |
50 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
100 g | Tuk |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 406,3mg |
Draslík | 642,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,9mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Slanina vepřová, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta z brambor a hrášku postup přípravy receptu:
1 | Slaninu drobně nakrájíme a vyškvaříme. Přidáme jemně nakrájenou cibuli a necháme zrůžovět. Potom přidáme na kolečka nakrájené brambory, osolíme a podusíme. |
2 | Zvlášť na másle podusíme hrášek a přidáme jej k bramborám. |
3 | Vejce rozkvedláme, nastavíme je 5 lžícemi vody, osolíme, přidáme nasekanou petrželovou nať a upečeme 4 omelety. Naplníme je dušenou směsí a přehneme. |