Recept

Kachní kaldoun - polévka

  • Česko
Palec nahoru
3
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 3 Kachní kaldoun - polévka 5 1
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 49674
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

5 g Bobkový list
0,5 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
200 g Kachní drůbky
1 kg Kachní maso pečené
100 g Máslo čerstvé
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 ks Mrkev kořen
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 ks Petržel kořen
30 g Petržel - nať
20 g Rozmarýn čerstvý
3 dl Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
10 g Tymián čerstvý
3 l Vývar drůbeží
Knedlíčky
1 stroužek Česnek
300 g Játra kachní
1 kávová lžička Majoránka
40 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

68% Kalorie 1,351 kcal
Kilojoule 5 651kJ
6% Sacharidy 22 g
227% Tuky 170 g
76% Sodík 2 g
72% Bílkoviny 40 g
Kachní kaldoun - polévka

Kachní kaldoun - polévka postup přípravy receptu:

1

Mrkev, petržel, celer očistíme, nakrájíme na 6 cm nudle, opláchneme. Příprava polévky: Cibuli oloupeme, nakrájíme a v hrnci na 50 g rozpáleného másla osmahneme dozlatova. Přidáme odkrojky /zbytky/ nakrájené mrkve, celeru, petržele a vše dohromady zpěníme. Přimícháme rozmarýn, bobkový list, vložíme ještě kachní kosti, z kterých jsme obrali maso a všechny suroviny zalijeme vývarem. Přivedeme k varu, stáhneme plamínek a polévku pod poklicí povaříme 60 minut. Potom ji scedíme.

2

V jiném hrnci rozpálíme 50 g másla, přidáme na nudličky nakrájenou mrkev, celer, petržel, orestujeme. Do hrnce vložíme na kousky nakrájené maso spolu s pečenými játry a povaříme dalších 10 minut. Polévku zjemníme smetanou, přidáme vařené knedlíčky, nakonec polévku dochutíme solí, pepřem, malým množstvím tymiánu. Přivedeme k varu a hotovou polévku odstavíme.

3

Příprava knedlíčků: Játra pomeleme do misky, přidáme oloupaný a prolisovaný česnek, majoránku, sůl, pepř. Rozklepneme vejce, podle potřeby přisypeme strouhanku, aby těsto bylo středně husté. Všechny suroviny promícháme a tvarujeme malé kuličky, které pokládáme do vřící osolené vody, kde je vaříme doměkka 10 minut. Potom je scedíme.

4

Hotovou polévku rozdělíme na hluboké talíře, ozdobíme nasekanou petrželovou nati a podáváme.

Poznámka

Podáváme jako teplý předkrm. Do polévky jsou také vhodné domácí nudle.

Komentáře a hodnocení

 
světluška
Kachní kaldoun - polévka
Velice chutná polévka. Provoněla celý dům. Do kachních jatýrek jsem přidala jen žloutek.
 
seniorka 49
Kachní kaldoun - polévka
Budu vařit zítra, knedlíčky do polévky dělám drožďové.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
3
Palec dolu
0
5
Ověřený recept