Recept

Převrácený páj se zvěřinou podle Ramsaye

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 105 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 49675
Kategorie: Maso

Ingredience

3 polévková lžíce Balsamico ocet
2 ks Bobkový list
10 g Celer řapíkatý
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
20 g Houby sušené
1 polévková lžíce Jalovec
350 g Listové těsto
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 ks Mrkev kořen
6 polévková lžíce Olej olivový
100 g Pancetta
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
600 g Srnčí kýta
2 kávová lžička Sůl
1 ks Tuřín
1 ks Vaječný žloutek slepičí
200 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 948 kcal
Kilojoule 3 966kJ
13% Sacharidy 46 g
186% Tuky 140 g
39% Sodík 773 mg
104% Bílkoviny 59 g

Převrácený páj se zvěřinou podle Ramsaye postup přípravy receptu:

1

Sušené hřiby zalijeme 660 ml vařící vody a necháme vychladnout. Srnčí, jelení nebo daňčí kýtu nakrájíme na kousky a obalíme v mouce smíchané s pepřem a solí. Na proužky nakrájíme slaninu pancetta, na malé kousky oloupaný česnek, velkou mrkev, malý tuřín, červenou cibuli a řapík celeru, rozdrtíme kuličky jalovce a rozšleháme žloutek.

2

Slaninu pancetta opečeme v pánvi na 3 lžících olivového oleje až ztmavne. Potom přidáme česnek s cibulí, opečeme je dozlatova a nakonec přidáme všechnu zeleninu, kterou opečeme doměkka. Opečenou zeleninovou směs přesypeme do kastrolu s poklicí, k zelenině pak přidáme namočené hřiby i s tekutinou.

3

Připravené maso opečeme na zbytku olivového oleje, přidáme ho k opečené zelenině s houbami, přilijeme víno s octem, uvedeme do varu, osolíme, okořeníme mletým pepřem, jalovcem, bobkovým listem a přikryté vše pečeme 1,5 hodiny, až maso změkne.

4

Listové těsto rozválíme na placku, z které podle velikosti kastrolu vyřízneme kruh.

5

Tím zakryjeme maso se zeleninou a houbami, potřeme rozšlehaným žloutkem a pečeme asi 15 minut, až je těsto zlaté a křupavé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept