Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 49677

Ingredience

10 g Badyán
1 stroužek Česnek
2 polévková lžíce Citronová kůra
2 polévková lžíce Francouzská zálivka
2 ks Kachní prsa
1 polévková lžíce Koriandr mletý
3 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Pomeranče
50 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 183 kcal
Kilojoule 765kJ
2% Sacharidy 8 g
13% Tuky 10 g
246% Sodík 5 g
28% Bílkoviny 16 g

Marinovaná kachní prsa postup přípravy receptu:

1

Kachní prsa očistíme. podélně přepůlíme a na straně s kůží v nich naděláme mělké zářezy. Nastrouháme kůru z jednoho krvavého pomeranče, dužinu rozdělíme na dílky a odložíme do chladničky. Nadrobno nasekáme oloupaný stroužek česneku a rozlámeme 4 badyány.

2

Připravená prsa osolíme, okořeníme badyánem, semeny koriandru a posypeme je česnekem, pomerančovou a citrónovou kůrou, položíme na pečící plech a přikryjeme druhým plechem, který zatížíme. Kachnu tak necháme mezi plechy uležet alespoň 2 hodiny, aby byla částečně nasolená a částečně marinovaná. Všechny marinovací součásti pak z kachny setřeme, maso opláchneme a osušíme.

3

Na pánvi silně rozehřejeme 3 lžíce olivového oleje a na něm prudce dozlatova opékáme prsa kůží dospod 2 minuty, potom obrátíme a prudce dopékáme 1 minutu. Opečená prsa necháme na mřížce vykapat a vychladnout. Zabalená do alobalu uložíme nejméně na 24 hodin do chladničky.

4

Maso vybalíme, osušíme, nakrájíme na plátky a rozdělíme na talíře. Servírujeme je s dílky pomeranče pokapanými francouzskou zálivkou vinaigrette.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k „odležení“ upečeného masa v ledničce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept