Šumavské noky - příloha k masu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 64 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šumavské noky - příloha k masu
Šumavské noky - příloha k masu
Celkový čas: | 64 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 34 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 49681 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
800 g | Brambory |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,5 dl | Mléko polotučné |
200 g | Mouka pšeničná hrubá |
2 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
2,5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 74,6mg |
Draslík | 845,5mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šumavské noky - příloha k masu postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme brambory, polovinu dáme do hrnce, zalijeme vodou (5 dl) a uvaříme doměkka. Vaříme je 20 minut. Uvařené brambory oloupeme a jemně nastrouháme do mísy. Druhou polovinu omytých brambor oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Dáme je do druhé misky a po chvíli z nich slijeme vodu, poté je přelijeme horkým mlékem. Po chvilce přebytečné mléko slijeme a brambory přidáme k vařeným bramborám. Doložíme mouku, sůl, vejce a promícháme. Pokud je potřeba, přidáme ještě mouku, těsto by mělo být téměř tuhé. |
2 | V hrnci přivedeme k varu vodu (2 litry). Lžicí vykrajujeme noky a vkládáme je do vroucí vody. Vaříme je 10-14 minut, občas je promícháme. |
3 | Uvařené vyjmeme děrovanou vařečkou, okapané dáme do mísy a polijeme je rozpuštěným máslem, zlehka promícháme, aby se k sobě nepřilepily. |
Poznámka
Uvařené noky podáváme k se zelím k dušenému nebo pečenému masu, ke guláši apod.