Kachní prsa na grilu s malinovým dresinkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachní prsa na grilu s malinovým dresinkem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 49682 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Kachní prsa |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl mořská |
Příprava houbu | |
---|---|
20 g | Cibule |
300 g | Lišky čerstvé |
100 g | Máslo čerstvé |
1 dl | Olej slunečnicový |
30 g | Oříšky piniové |
30 g | Šalotka |
Malinový dresink | |
60 g | Cukr krupice |
150 g | Maliny |
10 g | Máslo čerstvé |
1 dl | Ocet malinový |
50 ml | Olej olivový jedlý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Salát listový Dubáček |
2 špetka | Sůl |
50 ml | Víno portské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 148,5mg |
Draslík | 550,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,9mg |
Vitamín E | 11,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 81,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej slunečnicový, Oříšky piniové, Šalotka, Cukr krupice, Maliny, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní prsa, Pepř černý mletý, Sůl mořská, Lišky čerstvé, Máslo čerstvé, Máslo čerstvé, Ocet malinový, Olej olivový jedlý, Pepř černý mletý, Salát listový Dubáček, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kachní prsa na grilu s malinovým dresinkem postup přípravy receptu:
1 | Kachní prsa omyjeme a osušíme. Do tvaru mřížky nařízneme kůži na prsou, celé je posypeme solí a pepřem. |
2 | Gril potřeme olejem, rozpálíme na střední teplotu. Na gril s rozpáleným dřevěným uhlím přidáme předem namočené dřevěné odštěpky, aby se maso udilo. Připravená kachní prsa naskládáme na připravený rošt na grilu, přiklopíme je poklici a udíme 10 minut. Potom prsa otočíme a zase udíme z druhé strany dalších 5 minut. Nakonec maso ještě dopečeme po obou stranách dokřupava bez poklice asi 2 minuty. Hotové maso necháme odpočinout 2 minuty a potom nakrájíme na tenké plátky. |
3 | Příprava hub: V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme očištěné a nakrájené houby a spolu s jemně nakrájenou cibulkou zprudka osmahneme. Potom přidáme na tenké plátky nakrájený česnek, zamícháme, necháme jen provonět a ihned přisypeme piniové oříšky. Ještě zamícháme a stáhneme z ohně. |
4 | Příprava malinového dresinku: V pánvičce rozpálíme máslo a na něm osmahneme nakrájenou šalotku. Přisypeme maliny spolu s cukrem a za stálého míchání zkaramelizujeme. Zalijeme portským vínem, malinovým octem a všechno povaříme přibližně 5 minut. Směs dobře promícháme metličkou, přelijeme do menší nádoby a necháme trochu prochladnout. Nakonec do dresinku za stálého míchání vmícháme olivový olej, podle chuti přidáme sůl, pepř. |
5 | Na mělké talíře rozdělíme nakrájené maso, přidáme malinový dresink, ozdobíme salátem a podáváme. |