Kotlety v bramboráku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kotlety v bramboráku
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jaroslav Sapík |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 49690 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
40 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
8 g | Sůl |
500 g | Vepřové kotlety |
Na bramborák | |
---|---|
400 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
50 g | Cibule |
6 g | Majoránka |
100 ml | Mléko polotučné |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 g | Pepř černý mletý |
50 g | Sádlo škvařené |
9 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 162,2mg |
Draslík | 942,8mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 196,7mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Brambory, Česnek, Cibule, Majoránka, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Vepřové kotlety, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kotlety v bramboráku postup přípravy receptu:
1 | Vepřové kotlety nakrojíme na okrajích, naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na rozpáleném oleji z obou stran. |
2 | Oloupané brambory nastrouháme na jemnějším struhadle, přidáme vejce, mouku, majoránku, sůl a pepř, najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, případně zředíme trochou mléka. Na pánvi rozpálíme sádlo a naběračkou nalijeme část těsta, položíme opečenou kotletu a zalijeme další várkou těsta. Opečeme dozlatova, obrátíme a opečeme z druhé strany. Takto zpracujeme všechno těsto a kotlety. Podáváme teplé. |