Knedle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Knedle
Knedle
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 49697 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
500 g | Brambory |
1,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
500 g | Mouka pšeničná hrubá |
3 kávová lžička | Sůl |
3,7 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 344,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Knedle postup přípravy receptu:
1 | Omyté brambory dáme do 7 dl vody, uvaříme je doměkka, potom je slijeme a necháme vychladnout. Oloupeme je a nastrouháme do mísy. Přidáme k nim polovinu dávky soli a po částech zapracujeme hrubou mouku. Z těsta vytvoříme 2 šišky - knedle. |
2 | V hrnci si přivedeme k varu vodu se zbytkem soli. Knedle opatrně položíme do vroucí vody a pomalu je vaříme 20-25 minut. (Po 10 minutách je otočíme.) Uvařené vyjmeme z vody, špejlí je na několika místech propíchneme, potřeme je máslem, nakrájíme na plátky a podáváme. |
Poznámka
Knedle podáváme jako přílohu k masitým jídlům a omáčkám.