Máslové knedlíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Máslové knedlíčky
Máslové knedlíčky
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 49699 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
500 g | Brambory |
120 g | Máslo čerstvé |
8 dl | Mléko plnotučné |
500 g | Mouka pšeničná hrubá |
3 kávová lžička | Sůl |
2,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 56,0mg |
Draslík | 516,4mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Máslové knedlíčky postup přípravy receptu:
1 | Brambory omyjme, dáme do cca 6 dl vody a uvaříme je doměkka. Uvařené slijeme, necháme vychladnout, pak je oloupeme a nastrouháme do mísy. Přidáme k nim trochu soli a po částech zapracujeme téměř všechnu hrubou mouku. Těsto prohněteme, přidáme 80 g rozehřátého vychladlého másla a těsto zpracujeme. Na zbytkem mouky pomoučeném vále z těsta vyválíme tenké válečky o průměru 3 cm. Nakrájíme je na tenké knedlíčky 1.5 cm široké. |
2 | V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a knedlíčky do ní opatrně naházíme. Promícháme, vaříme 3-4 minuty a jakmile knedlíčky vyplavou, vyjmeme je děrovanou naběračkou a okapané dáme do zbytkem másla vymazaného pekáčku. Pečeme v předehřáté troubě na 220°C přibližně 15 minut. Upečené knedlíčky dáme do hlubokých talířů, přelijeme mlékem a podáváme. |