Vepřový steak na dijónský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový steak na dijónský způsob
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 497 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Chřest sterilovaný |
50 g | Hořčice |
100 g | Máslo čerstvé |
80 ml | Olej stolní |
2 g | Pepř černý mletý |
80 ml | Sherry brandy |
30 g | Sůl |
300 g | Sýr Eidam cihla 40% |
2000 g | Vepřová pečeně |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 181,5mg |
Draslík | 650,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,4mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest sterilovaný, Olej stolní, Sůl, Vepřová pečeně mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Sherry brandy, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřový steak na dijónský způsob postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou pečeni opláchneme, ukrojíme z ní plátky, mírně je naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme olejem, zakápneme částí brandy a necháme proležet. |
2 | Potom plátky masa zvolna opečeme, vyjmeme a ve výpeku rozpustíme máslo. Přidáme hořčici, osmahneme a zastříkneme druhou částí brandy. |
3 | Nakonec na každou porci narovnáme chřest, překryjeme plátkem tvrdého sýru, podlijeme připravenou šťávou a zapečeme. |