Recept

Bylinkové brambory po italsku

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 49706
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 kg Brambory
1 polévková lžíce Majoránka
0,5 dl Olej olivový
1 polévková lžíce Petržel - nať
1,5 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
0,5 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
0,5 polévková lžíce Sůl
1,2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 260 kcal
Kilojoule 1 090kJ
9% Sacharidy 32 g
17% Tuky 13 g
14% Sodík 280 mg
12% Bílkoviny 7 g

Bylinkové brambory po italsku postup přípravy receptu:

1

Brambory (pokud možno stejné velikosti) omyjeme a uvaříme ve vodě ve slupce. Uvařené brambory scedíme, necháme chvilku vychladnout, oloupeme je, nakrájíme na čtvrtky a dáme do velké mísy.

2

Omyjeme čerstvý rozmarýn, majoránku, šalvěj a petrželovou nať. Pokrájíme je nadrobno, část petrželové nati si odložíme do misky. V pánvi si na olivovém oleji zpěníme rozmarýn, šalvěj, petrželovou nať a majoránku, poté je i s olejem promícháme s brambory, které osolíme a rozložíme na plech a dáme je do trouby předem vyhřáté na 250°C na 15-20 minut. Opečeme je dozlatova a horké podáváme posypané zbylou petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept