Bylinkové brambory po italsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bylinkové brambory po italsku
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 49706 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 kg | Brambory |
1 polévková lžíce | Majoránka |
0,5 dl | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1,5 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
0,5 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
1,2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Majoránka, Rozmarýn čerstvý, Šalvěj čerstvá, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bylinkové brambory po italsku postup přípravy receptu:
1 | Brambory (pokud možno stejné velikosti) omyjeme a uvaříme ve vodě ve slupce. Uvařené brambory scedíme, necháme chvilku vychladnout, oloupeme je, nakrájíme na čtvrtky a dáme do velké mísy. |
2 | Omyjeme čerstvý rozmarýn, majoránku, šalvěj a petrželovou nať. Pokrájíme je nadrobno, část petrželové nati si odložíme do misky. V pánvi si na olivovém oleji zpěníme rozmarýn, šalvěj, petrželovou nať a majoránku, poté je i s olejem promícháme s brambory, které osolíme a rozložíme na plech a dáme je do trouby předem vyhřáté na 250°C na 15-20 minut. Opečeme je dozlatova a horké podáváme posypané zbylou petrželovou natí. |