Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 49707
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 kg Borůvky
2 ks Citrony
80 g Cukr krupice
60 g Cukr moučkový
500 g Fíky čerstvé
90 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 dl Smetana 33% (šlehačka)
5 ks Vejce slepičí
12 ml Víno portské
1 dl Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 525 kcal
Kilojoule 2 196kJ
19% Sacharidy 69 g
36% Tuky 27 g
4% Sodík 85 mg
16% Bílkoviny 9 g

Ovocný clafoutis postup přípravy receptu:

1

V pánvi na 20 g másla orestujeme nakrájené fíky, přisypeme cukr krupici a necháme zkaramelizovat. Potom přilijeme víno, necháme ho minutu svařit a vmícháme borůvky. Nakonec přidáme jemně nastrouhanou kůru z citronu. Směs dobře promícháme a přeložíme ji do máslem vymazané zapékací formy.

2

V pánvi rozpustíme zbylé máslo. Do misky rozklepneme vejce, rozkvedláme spolu se smetanou a moukou. Přisypeme 50 g moučkového cukru a rozpuštěné máslo. Metličkou vše dobře promícháme a směsí zalijeme připravené ovoce v zapékací formě. Vložíme do předehřáté trouby a při 180 stupních pečeme 25 minut. Poté vyndáme formu z trouby, směs posypeme zbylým moučkovým cukrem a vrátíme na 5 minut do trouby.

3

Upečený clafoutis necháme chvilku odpočinout a potom ho nakrájíme na úhledné porce. Porce přendáme na dezertní talíře, ozdobíme zakysanou smetanu a podáváme.

Poznámka

Ovocný clafoutis servírujeme jako teplý dezert, ale můžeme ho také podávat studený.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept