Jednoduchý recept

Bramborovo-mrkvové pyré

  • Německo
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 49708

Ingredience

Pyré
700 g Brambory
30 g Cibulka jarní
1 polévková lžíce Cukr krupice
500 g Mrkev kořen
200 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
3 dl Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
10 ks Tymián čerstvý
4 l Voda pitná
Houby
200 g Houby čerstvé
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 510 kcal
Kilojoule 2 134kJ
10% Sacharidy 36 g
245% Tuky 183 g
7% Sodík 146 mg
16% Bílkoviny 9 g

Bramborovo-mrkvové pyré postup přípravy receptu:

1

Bramborové pyré: Brambory ve slupce důkladně omyjeme, a uvaříme je v hrnci s osolenou vodou. Přidáme také snítek tymiánu. Uvařené brambory scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a rozmačkáme je na pyré.

2

Mrkvové pyré: Mrkev omyjeme, očistíme, vložíme do osolené vody a vaříme téměř doměkka. Potom ji scedíme, necháme také vychladnout a nakrájíme na větší kousky. V kastrůlku rozehřejeme polovinu dávky másla, zpěníme na něm nakrájenou jarní cibulku, přidáme nakrájenou mrkev, cukr a vše necháme zkaramelizovat. Suroviny zalijeme 5 dl vody, vložíme snítek tymiánu a za občasného míchání povaříme pod poklici tak dlouho, aby nám mrkev změkla. Po dobu vaření dolijeme občas vodu. Uvařenou mrkev mačkadlem rozmačkáme na pyré.

3

Mrkvové a bramborové pyré smícháme spolu, přilijeme smetanu, přidáme 100 g máslo. Podle vlastní chutě dochutíme solí, pepřem a vše důkladně promícháme.

4

Příprava hub: Houby očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat. Těsně před podáváním je orestujeme v pánvi na rozehřátém másle, dochutíme solí a pepřem.

Poznámka

Bramborovo-mrkvové pyré je vhodnou přílohou k různým druhům pečeného masa. Recept pochází z německé kuchyně.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept