Indické Zelené čatní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Indické Zelené čatní
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 49716 |
Kategorie: | Dipy |
Ingredience
20 ks | Chilli paprička zelená |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
0,5 polévková lžíce | Kmín drcený |
200 g | Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce | Olej z hořčičných semínek |
3 polévková lžíce | Prášek mangový |
1 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 0,3mg |
Draslík | 264,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,3mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kmín drcený, Koriandr čerstvý, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chilli paprička zelená, Prášek mangový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej z hořčičných semínek nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Indické Zelené čatní postup přípravy receptu:
1 | Koriandrové lístky opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme. Zázvor zbavíme slupek, opláchneme jej pod tekoucí vodou a nakrájíme jej na malé kostičky. Zelené chilli papričky překrojíme a zbavíme semínek, poté je překrojíme ještě jednou. |
2 | Do mísy si připravíme koriandr, zelené chilli papričky, zázvor a kmín. Vše následně rozmixujeme tak, aby nám vznikla jemná pasta. Pastu ochutíme špetkou soli a důkladně zamícháme. Posypeme mangovým práškem a zalijeme citrónovou šťávou. Přidáme pár kapek oleje, ještě trochu soli a důkladně zamícháme. Můžeme podávat. |
Poznámka
Čatní je vhodnou přílohou ke slaným zákuskům.